Laatste Nieuws Pasar Malam Harderwijk Zaterdag 14 oktober Zondag 15 oktober Info standhouders Sponsoren Organisatie Facebook Terugblik Indische Harderwijkers
Otto Buttner Pasar Malam
Harderwijk OGB Design

© All rights reserved OGB Design | Disclaimer | Sitemap | Laatste update: 16 november 2017

▲▲▲▲

Stichting Pasar Malam Harderwijk
    Onze volgende Pasar Malam         is op 20 en 21 oktober 2018


13.00 u. JEROEN CLAASE

14.00 u. HAROLD VERWOERT

15.00 u. AÏS LAWA-LATA

16.00 u. KRONCONG TOEGOE MODERN
17.00 u. STRAIGHT

18.00 u. XANUR

19.00 u. MELANIE FOËH

20.00 u. KEMPO KUNTAO

21.00 u. STRAIGHT

22.00 u. XANUR


Voor vragen en/of info:
LexUmlaufVonBiberfort
@IndischeHarderwijkers.nl

of
OttoButtner
@PasarMalamHarderwijk.nl

PROGRAMMA

ZATERDAG

14 OKTOBER 2017


Aanvang: 12.00 uur

   Einde: 23.00 uur

UW PRESENTATRICE

IS

GERDA KRASTEL


Klik op één van de foto’s

voor een uitvergroting

Jeroen Claase - Bengawan

Aïs Lawa-Lata - I will see you (Oleh Sioh)

Straight - Let it be me

Melanie Foëh - Surabaya

Straight - Mona Lisa


MUZIEK IN DE BALI HAL


13.00 uur - Jeroen Claase

15.00 uur - Aïs Lawa-Lata

17.00 uur - Straight (1)

19.00 uur - Melanie Foëh

21.00 uur - Straight (2)


13.00 uur - JEROEN CLAASE

In 2005 kwam Jeroen Claase met zijn eerste Indonesische CD en DVD Mari Berdansa. Dit album heeft hij gemaakt met de liedjes van zijn vader Willy Iskandar die met deze nummers al in de jaren 70 op diverse podia had gestaan. Jeroen wilde graag in de voetsporen van zijn vader treden om de Indonesische mensen in Nederland te laten genieten van de muziek van weleer. De meeste nummers zijn modernere uitvoeringen van liedjes uit Indonesië zoals: Selamat Jalan, Kapan Kapan en nog veel meer.Enige jaren geleden is Jeroen wederom naar Indonesië gegaan maar deze keer om een promotietoer te maken met optredens op de nationale radio met luisteraars over heel Indonesië. Ook heeft hij tijdens deze

reis een verslag gemaakt en opgenomen op video welke is te zien op z’n laatste dvd “From Indonesia With Love”. Op dit album staan nieuwe nummers van onder andere de Manadonese artiest Tantowi waarmee hij ook in zijn tv-show “Going Country” optrad op Metro TV in Jakarta. Omdat de populariteit van Jeroen Claase door de internet community groter wordt begint het bij Jeroen weer te kriebelen en is hij weer volop bezig met de Indonesische muziek maar ook met een modern Engelstalig country repertoire.


15.00 uur - AÏS LAWA-LATA

Een vertrouwde topartiest die aantreedt in de Bali hal is Ais Lawa-Lata. De zanger heeft een indrukwekkende muzikale carrière waarvoor hij in 2009 koninklijk werd onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Aïs brengt een liedprogramma met popsongs en Molukse traditionals.


Aïs Lawa-Lata, heeft in zijn muzikale loopbaan zoveel bijnamen gekregen als trendsetter van eigentijdse Molukse traditionals en gospelsongs: 'The Godfather of Moluccan Soul', 'Ambassadeur van het Molukse lied' en 'de Molukse Frank Sinatra, Lee Towers of Andre Hazes'."


Otto Buttner


Nationale bekendheid kreeg hij toen Wieteke van Dort hem vroeg enkele traditionele Zuid-Molukse liedjes in haar Late Late Lien Show ten gehore te brengen op TV en in theaters. Door zijn samenwerking met Wieteke van Dort is ook de duetten CD 'The Late Late Lien Evergreen Show' op de markt gebracht.


17.00 en 21.00 uur - STRAIGHT

Straight bestaat uit 6 ervaren muzikanten t.w.: Arthur Carli: bassist/zanger, Rob van der Vlist: toetsenist/zanger, Jim Bousché: drummer, Ted Tonjes: steelgitarist/zanger en Huib Severijn: akoestisch gitarist/zanger en Fred Pheuvenet: sologitarist. Onze vaste sound engineer is Richard Pereira. Straight is in december 1999 opgestart en heeft op vele Pasars / Indofeesten / bruiloften en partijen opgetreden. Er hebben in die 17 jaar 3 wisselingen plaatsgevonden en zij hebben nu een geweldig team met verschillende muzikale genres opgebouwd.Door de jaren heen, hebben zij ook een grote achterban verkregen die de band in grote getale vergezeld. Ook hebben wij 3 CD’s opgenomen welke allemaal zijn  uitverkocht.


Zij hebben ook nog 3 optredens mogen verzorgen in Los Angeles en San José. Ook in Spanje, Salou (2x) en Santa Susanna (5x) hebben zij optredens verzorgd. Zij mogen met trots zeggen, dat zij gemiddeld 40 á 45 optredens per jaar hebben, in deze tijd toch een behoorlijk aantal.


19.00 uur - MELANIE FOËH

Haar repertoire bestaat uit merendeel bekende Indonesische songs gegoten in een modern jasje met soms een vleugje Latin, Bossanova, Swing, Reggae, Krongcong en Dangdut. Ook zijn Engelstalige songs in haar repertoire opgenomen.


Melanie heeft inmiddels succesvolle optredens verzorgd in Nederland, België en Suriname. Met haar uitstraling en spontaniteit zal deze "mooie parel" uit Indonesië haar publiek, vooral de vele Indische Nederlanders muzikaal bekoren. Melanie is het gezicht van het moderne en dynamische Indonesia. (Generasi Muda).Met trots presenteerde de Indonesische Ambassade te Den Haag. zangeres Melanie tijdens de 2e en 3e editie Pasar Malam Indonesia op het Malieveld te Den Haag. Op 24 maart 2013 nam Melanie zitting als visagiste en jurylid tijdens de Miss en Mister Indonesisch verkiezing 2013, welke gehouden werd tijdens de 4e editie Pasar Malam Indonesia.


Harold Verwoert - You’re mama don’t dance

Kroncong Toegoe Modern - Waktu potong padi

Xanur - Ramona

Xanur - Walk right backMUZIEK IN DE JAVA HAL


14.00 uur - Harold Verwoert

16.00 uur - Kroncong Toegoe Modern

18.00 uur - Xanur (1)

20.00 uur - Kempo Kuntao Nederland

22.00 uur - Xanur (2)


14.00 uur - HAROLD VERWOERT

Harold werd geboren in het mooie Friese Leeuwarden. Als zoon van een Hollandse moeder en Indische vader. Nadat hij klaar was met de havo heeft hij twee jaar aan het Conservatorium in Groningen gestudeerd en daarna ging hij verder aan de Academie voor de Lichte muziek van Conamus.


Harold heeft vele talenten maar zijn grootste passie blijft zingen. Ook op feesten als de Pasar in Leeuwarden en de Kumpulan in Harderwijk laat hij zich van zijn beste kant zien. Harold zingt elk repertoire van Elvis tot Country van Bob Marley tot Nederlandstalige nummers. Harold heeft niet alleen een fantastische stem maar maakt van elk optreden een ware show. Waarbij hij het ene moment zijn publiek raakt door zijn warme rustige stem en het andere moment de dansvloer te klein is. Harold Verwoert Multi talent en klaar om op te treden.


16.00 uur - KRONCONG TOEGOE MODERN Zolang de Kroncong muziek bestaat worden door Toegoenezen waar ook ter wereld kroncong muziek gespeelt. In het dorp Toegoe bij Jakarta werd deze muziek van gelegenheid muziek bij o.a. Nieuwjaarsfeest en bruiloften ontwikkelt tot de Kroncong muziek wat tot op heden in Indonesië nog te horen is.


Kroncong Toegoe Modern (KTM) is een 9-koppige band die uitsluitend Kroncong muziek speelt van traditioneel tot pop. De meeste leden van deze band zijn nazaten van Toegoenezen uit het dorp Toegoe de bakermat van de Kroncong en Kroncong muziek. Onder de Toegoenezen zijn namen als Quiko, Cornelies, Saimi en Pendjol bekend onder de Kroncong muzikanten.Het typische en unieke van de band is dat de liederen gespeeld worden op de traditionele Toegoenese manier.


Het repertoire is van traditionele Kroncong tot Kroncong pop en Poco-Poco. Deze Kroncong groep heeft met veel succes al op vele Pasar Malams door heel Nederland gespeelt waaronder de grootste Pasar Malam in Nederland De “Tong Tong Fair “ in Den Haag. Reeds enkele jaren is deze groep de huisband van Taman Indonesia.


18.00 en 22.00 UUR - XANUR

In 2005 heeft bandleider van Xanur, Robby Lubis, na 6 succesvolle jaren bij de band Challenge, deze groep verlaten en was daarna begonnen met de wederopstanding van de succesvolle groep uit de jaren 70, Marabunta (1972-1980).


Medio jaren 70 trok Marabunta volle zalen in Den Haag (Amicitia), Amsterdam (Marcanti), Arnhem (Mucis Sacrum), Rotterdam (Palace) etc. Steevast kwamen er zo'n 1000 man opdraven in deze hele grote zalen als Marabunta optrad.Begin 2013 heeft Robby Lubis besloten om Marabunta te verlaten en een nieuwe band in het leven te roepen, genaamd Xanur. Deze band bestaat uit o.a. Martin Dijkstra, Robby Lubis, Patrick Smulders, Frank van Koppenhagen, aangevuld met de zangeres Yvonne Martens en een gitarist Ronald Vos.


Een band die, country, dangdut, poco-poco, rock 'n roll, soul, kroncong maar ook muziek uit de jaren 70 speelt. Kortom een allround band dat geschikt is voor gelegenheden zoals, Indische avondjes, Kumpulans en Pasar Malams.


20.00 uur - DEMONSTRATIE KEMPO KUNTAO

De ons uit Indonesië bekendste Kuntao stijlen zijn die uit de kloosters van Shaolin en Wu Dan en de daaruit afgeleide stijlen: Hok Kien, Shan Tung en Kwee Tang. Iedere groep is weer onder verdeeld in dierstijlen. Na jaren is de Chuan Fa of Kuntao ook terug te vinden in Nederland.


Otto Buttner


Tijdens de Pasar Malam Harderwijk wordt er een indrukwekkende demonstratie gegeven over de kracht, souplesse en schoonheid van het Kempo Kuntao.


Dit spektakel wordt verzorgd door Kempo-Kuntao Nederland. Dit zijn grootmeesters en hoog gegradueerden. Kempo-Kuntao werd in het voormalig Nederlands-Indië voornamelijk beoefend door de Chinezen.


Een enkele buitenstaander heeft toen het genoegen gehad kennis te mogen maken met deze vechtkunst en het was daardoor ook bekend als een verboden sport met diverse geheimen. Met de komst van de Indische Nederlanders naar ons land werd deze vechtkunst over de hele wereld verspreid.


Zie ook de video op YouTube
Alle vocale en instrumentale artiesten
van zowel zaterdag als zondag zullen als eerbetoon
 een nummer van Riem de Wolff spelen of zingen
als laatste nummer van hun set